Site Overlay

een educatief virtueel spel.

samenwerkend probleemoplossen in VR.

VR-KUUB is een VR-toepassing die ICT-vaardigheden, communicatie, samenwerken en leren leren samenbrengt. Eén leerling zit in een virtuele omgeving en moet daar een puzzel oplossen, die leerling kan deze puzzel niet alleen oplossen en moet hulp vragen aan zijn medestudenten. Enkel door goede communicatie kan de puzzel opgelost worden. 

VR-KUUB zet sterk in op de communicatieve vaardigheden, maar de inhouden van de games zijn vakoverschrijdend. Elke leerkracht moet aan de slag kunnen met VR-KUUB. Daarom hebben we een heel laagdrempelig CMS ontwikkeld, zo kan elke leerkracht, thuis, achter zijn computer, eigen opdrachten creëren voor de VR-bril.

In tegenstelling tot andere VR-toepassingen heb je bij VR-KUUB maar één VR-bril nodig om het spel met meerdere leerlingen te spelen.

VR-KUUB bevat 3 gameplays: drones, totems en de octopus. In de free versie, die je gratis kan downloaden, hebben we per gameplay 3 opdrachten voorzien.

drones.

De drone met de verkeerde info moet worden neergeschoten. Om te weten te komen welke drone de verkeerde info toont moet de leerling in VR op de panelen schieten waarmee de drones rondvliegen. Als de leerling op de roos van een paneel schiet, draait het paneel en krijgt de leerling de informatie te zien. Nu kan hij/zij deze informatie delen met zijn/haar medeleerlingen. Na overleg schiet de leerling in VR de juiste drone neer.

totems.

De leerling in VR ziet voor zich een aantal totems, een paneel met balletjes en achter zich een aantal kubussen op een tafel. Zowel op de totems als op de kubussen is informatie terug te vinden, de bedoeling is de juist informatie aan elkaar te linken. Door de juiste combinatie te vormen met de balletjes op de panelen komt een totem dichterbij. Als een leerling de juiste kubus in de totem steekt, en alle zuilen zijn juist, dan is de puzzel opgelost!

octopus.

Aan de tentakels van een grote robotoctopus hangt informatie die niet in de juiste volgorde staat. De leerling in VR geeft aan zijn/haar medeleerlingen door welke informatie hij/zij ziet, zet alle informatie in de juiste volgorde en bevestigt door aan de hendel te trekken. Maar zo makkelijk komt de leerling in VR er niet van af, als hij/zij niet oppast, spuit de octopus hem vol met inkt!

kan ik zelf opdrachten maken in VR-KUUB?

VR-KUUB is een virtual reality spel met 3 gameplays (drones / totems / octopus). Met ons CMS (momenteel in ontwikkeling) kan je oneindig veel opdrachten zelf maken.